INGREDIENCIE:
- syr fetta
- 1/2 dcl olivového oleja
- tymián
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ netreba (fetta je beztak dosť slaný syr s výraznou chuťou)
POSTUP:
Fettu pokrájaj na malé kocečky (cca 1x1x1cm), daj to misky, zalej olivovým olejom a posyp tymiánom, ktorý si pomrvil v dlaniach. Na záver pridaj čierne korenie podľa chuti a dobre premiešaj.
Najlepšie chutí na opečenom chlebe spolu s kolieskami čerstvých rajčín. Je to malé, ale chutné jedlo, také medzijedlo, zdravá drobnôstka na zahnanie hladu.
Nakladaná fetta s tymiánom
Ako sa vraví, človek by mal radšej jesť viac malých jedál počas dňa ako jedno obrovské. Nie každý recept preto musí byť dlhý a zložitý, pochutiť si môže človek aj na maličkostiach.