reklama

Bratislavská Vegetka znovu otvorená, ale propaganda pokračuje

Po článku v Novom Čase, ktorý hlásal, že vo Vegetke pripravujú jedlá s kúskami plesnivej omietky a suroviny tam obžierajú potkany prišla hygiena a prevádzku dala zavrieť. Ak by som použil zdravý sedliacky rozum, tak si viem spočítať, že ak by tvrdenie NČ bolo pravdivé, asi by som už dávno mal zdravotné ťažkosti. A so mnou zhruba 2000 ďalších ľudí, ktorí sa tam denne chodia stravovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Propaganda ale zafungovala, ostatné dokončila štátna správa. Naveľa minulý týždeň Vegetka opäť otvorila, navyše bola nútená poupratovať zatečené steny, ktoré si nespôsobila sama, ale je za ne zodpovedný niekto iný. Tá istá osoba alebo firma, ktorá je zodpovedná za zatečenie archívu a devastáciu súkromných bytov, ktoré su budove. Propaganda však funguje ďalej. Dnes ma upozornili na článok v dvojtýždenníku Staromestský kuriér , v ktorom jeho autorka Kata Martinová píše o tom, ako to "v skutočnosti a bez emócii" s tou Vegetkou je. Slečna píše vzletným jazykom o tom, že rovnaké jedlá sa dajú v okolitých podnikoch kúpiť za rovnakú cenu, prípadne dokonca lacnejšie. A ja som počul že zajtra budú padať pečené holuby a že v Lidly majú dnes rajčiny za 5 korún. Autorka článku nabáda, aby sme si obchodili okolité reštaurácie a porovnali si to. Nuž, v centre pracujem 3 roky a dávam si pozor na to, čo jedávam. Reštaurácie som si obchodil a dovolím si tvrdiť, že autorka klame. Nemám problém utratiť za jedlo aj viac peňazí, ale vážená slečna, podobné jedlo nájdete najbližšie jedine v Govinde. Je viac ako jasné, že ste jedálny lístok Vegetky ani len nevideli alebo vôbec nechodíte do reštaurácii, alebo mi ukážte kde varia z pohánky, seitanu, cíceru a ďalších surovín. Plus to, že sa varí na pare, nie na oleji. Chce to ale trochu viac znalostí o problematike, nielen chodiť na menúčka.

Nemám rád, keď sa niekto štylizuje do pozície - ja píšem bez emócii, ja píšem objektívne. Poznáte to, spozorniete, ak vám niekto povie frázičku Poviem ti to úprimne. Ak niekto hovorí úprimne, nemusí to aj verejne proklamovať. Tak ako macher nepotrebuje machrovať. Machrujú len tí, ktorí na to v skutočnosti nemajú. Autorka odignorovala niekoľko novinárskych postupov, ktoré sa učia na žurnalistike už v prvom ročníku. Napríklad odignorovala fakty. Daná slečna si myslí, že ide len o iniciatívu úzkeho okruhu ľudí (petičného výboru) a nie skutočných stravníkov. A kto je potom tých takmer 5000 ľudí, ktorí vyjadrili svoj názor a podpísali petíciu? Obviňuje nás tiež, že je od nás farizejské nechcieť položiť hlavu na klát, že žiadame niečo, začo nechceme byť sami zodpovední. A verejný záujem poznáte? V tomto zmysle ma teda vonkoncom neprekvapuje záver jej článku, ktorý vykresľuje budúceho nájomcu spolu s magistrátom ako najväčších filantropov. Ale ak slečne nevadí byť hlásnou trúbou pre druhých a navyše pritom zavádzať verejnosť, tak je to jej problém.

Nový Čas v rámci "objektivity" priniesol aj správu o tom, že Vegetka je otvorená. Prečítať si ju môžete tu .

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu